4PCTN: 4 Parken City Trail Night edition

Vorige week vrijdag, 25 mei, was de allereerste editie van de 4 Parken City Trail Night edition. Net als de ‘overdag-versie’ wordt deze georganiseerd door Dorothea Bil van www.trailxperience.nl.

Ik had me al ver van tevoren ingeschreven, maar toen het eindelijk zover was, kampte ik met een flinke verkoudheid. Balen! Even getwijfeld om niet te gaan, maar zo’n wedstrijdje – letterlijk – om de hoek wilde ik toch niet laten schieten. Als het echt niet meer zou gaan, kon ik altijd nog uitstappen.

Het is best raar om op vrijdagavond nog te gaan lopen. Normaal zit ik dan met een biertje of zo voor de TV, maar nu moest ik toch echt om negen uur mijn spullen pakken en daarna richting de skeelerbaan van Thialf Arnhem. Dat ik niet echt fit was bleek achteraf; de volgende dag kwam ik tot de conclusie dat ik de hele wedstrijd op mijn gewone (weg)schoenen had gelopen in plaats van mijn trailschoenen die ik eigenlijk aan had willen doen. Hmm…

Maar goed, ik zou starten om 22:15 uur en toen ik rond kwart voor tien aankwam zag ik al een paar bekenden klaar staan. Zij startten in de ronde van 22:05. Ok, startnummer ophalen, hoofdlampje controleren en na een kleine toespraak van Dorotha gingen we ook echt om 22:15 uur van start. Ik spreek iemand die speciaal vanuit Hoorn voor deze wedstrijd naar Arnhem is gereden. Na afloop tref ik hem niet meer, maar via Strava lees ik dat hij het een geweldige ervaring vond. En zo is het.

In een klein groepje van ca. 8 man gaan we over de bekende, maar donkere paden van Sonsbeek, Zijpendaal, Gulden Bodem, Klarenbeek, Hoogte80. Alles is keurig verzorgd: verkeersregelaars op alle gevaarlijke plekken en zelfs drie verzorgingsposten met cola, chips, snoepjes, etc. Perfect voor elkaar! Ik bedank ze allemaal terwijl ik er langsloop; volgens mij waarderen ze het. Zij offeren hun vrijdagavond op om voor onze veiligheid te zorgen.

Man, dit was toch eigenlijk wel heel leuk om te doen! De verkoudheid werd niet zo erg dat ik moest opgeven, maar ik heb rustig aan gedaan en na 17,5km en 1:47u kwam ik rond middernacht bij de finish. Persoonlijk onthaald door Dorothea en met een leuk aandenken nog even napraten met Peter en Vincent onder het genot van een alcoholvrij biertje. Peter ging lopend naar huis (de kilometervreter), maar niet voordat ‘ie nog doodleuk vertelde dat hij de dag erna (feitelijk dezelfde dag dus) ook nog even de Stuwwalloop in Oosterbeek zou doen. Nou, hij liever dan ik.

De finish van 4PCTN. Iedereen gelijk alles op Facebook zetten?!

Ik heb nog ruim drie dagen last van spierpijn gehad. Voor mijn doen erg lang. Blijkbaar heeft die verkoudheid er lichamelijk toch nog wel wat ingehakt. Desondanks erg genoten en wat mij betreft is de 4PCTN een blijvertje in mijn agenda.