Weer terug (online)

Na een tijdje inactiviteit op deze plek (zo’n slordige 10 maanden), volgt weer een korte update.

Als gevolg van een scheenblessure (nee, geen shinsplints) heb ik de Dutch Coast Ultra by Night in januari niet gelopen. Sterker, ik moest het de eerste maanden rustig aan doen. Na verloop van tijd kon ik de km-aantallen weer wat opkrikken. Het gevolg is wel dat ik nauwelijks wedstrijdjes heb gedaan dit jaar.

De 4Parken City Trail night edition was de eerste van het jaar. Nog voorzichtig gekozen voor de 9 km. Het blijft leuk om in het donker – met koplamp – te rennen.
Daarna liep ik deze zomer 18 km bij de Veluwezoomtrail. Hier liep al eens eerder een tweedaagse. Hoewel het deels over mijn standaard loopgebied ging, kom ik toch niet vaak aan die kant van Dieren. Overigens loopt er een heel leuke trail van Dieren naar Arnhem, van MST! Je kunt hier van station naar station lopen, dwars over de Posbank.
In september koos ik op het allerlaatste moment voor nóg een nachttrail: de Montferland trail by night (ook van MudSweatTrails). De benen waren fris en goed en die 15 km in het donker gingen dan ook soepel.
Een week later stond de Freedom Trail op het programma. Al begin 2019 voor ingeschreven, de 44 km, maar zekerheidshalve toch teruggebracht naar 28 km. Een mooie tocht van Papendal naar de John Frostbrug in Arnhem. Vorig jaar liep ik er nog de 44 km, maar dat was voor dit jaar (een brug) te ver.

Zo zijn we alweer bijna aan het einde van het jaar aangekomen. Het lopen gaat nog steeds lekker en gemakkelijk. Ik doe met trails in de omgeving mee, als dat past in de verschillende agenda’s. Volgend jaar kijken we wel verder.
Het lijkt erop dat ik wel mee ga doen met een aantal Ciko-loopmaatje aan de Trail d’Ardechois in Frankrijk. Hoewel het geen echte bergen zijn, wordt dat toch mijn eerste bergtrail.