Lezen

Ik lees graag. Ook boeken en tijdschriften over hardlopen, trailrunning of op één of andere manier verbonden aan het lopen. Hieronder staan mijn favoriete boeken en tijdschriften

Boek Naar het Noorden

Naar het noorden (Scott Jurek)

In ‘Naar het Noorden‘ beschrijft Jurek (https://www.scottjurek.com/) zijn poging om de snelste tijd neer te zetten (FKT; Fastest Known Time) op de Appalachian Trail in noordelijke richting. Een tocht van 46 dagen over letterlijk en figuurlijk pieken en dalen, die hij in 2015 ondernam met zijn vrouw Jenny.

Fantastisch om te lezen. Jurek en Jenny zijn hoofdstuk na hoofdstuk afwisselend aan het woord en dat levert een prachtig verhaal op van de loper zelf, maar ook van degene die hem ondersteunt bij nacht en ontij.

Overigens wordt Jurek’s record een jaar later (dus: 2016) alweer uit de boeken gelopen door zijn loopmaatje Karl Meltzler, a.k.a. ‘Speedgoat’. Daarover bestaat op Netflix een documentaire genaamd ‘Made to be broken’. Het geeft wel een aardig beeld van hoe het is om zo’n FKT-poging te doen, maar het boek vond ik indrukwekkender.

Waar ik over praat, als ik over hardlopen praat (Haruki Murakami)

later invullen

Boek van Murakami

Los (Diederik van Hoogstraten)

. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Running with mind of meditation

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Trail Runners magazine